Leállt a munka a legnagyobb lengyel koronavírus-tesztelő laboratóriumban, mert a csoport egyik tagja megfertőződött

Leállt a munka Lengyelország legnagyobb koronavírust tesztelő laboratóriumában, mert kiderült, hogy bizonyítottan megfertőződött a kórtól a tudományos csoport egyik tagja.

Az illető jól van, és nem vett részt a varsói labor diagnosztizáló munkafolyamataiban. Akikkel kapcsolatban volt, karanténba kerülnek.

A lengyel egészségügyi minisztérium közlése szerint a laboratórium kiesése nem fogja lassítani a diagnosztikai munkát, mivel más laboratóriumoknak – Varsóban még háromnak – van tartalékkapacitásuk.

Üres utca Varsóban március 16-án. A világ máskor közkedvelt, de most teljesen kihalt turistalátványosságairól itt látható galéria.Fotó: Alekszej Vitvickij/Szputnyik

Lengyelországban szerdáig már csaknem 10 ezer mintát teszteltek, amikből 287 koronavírusos megbetegedést regisztráltak. A kór miatt eddig öten haltak meg. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó