Pár nap után ismét megnyitottak a fűboltok Hollandiában

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Írtunk mi is arról, hogy mennyire hosszú sorok alakultak ki Hollandiában a hétvégén rögtön azután, hogy a kormány bejelentette, a koronavírus-járvány miatt szinte minden boltnak, így a füvet áruló coffeeshop-oknak is be kell zárniuk. 

A vasárnapi sorbanállásFotó: DANNY KEMP/AFP

És ugyan sokan próbáltak betárazni marihuánából otthonra, ez nyilvánvalóan nem sikerült mindenkinek, épp ezért a boltzár hírének hallatára megjelentek a dealerek is ismét az utcákon. Ugyan a fű engedély nélküli árusítása bűncselekmény, ennek ellenére sokan voltak, akik már a sorbanálló embereket is megkörnyékezték, és telefonszámaikat adták át, hogy hol lehet majd vásárolni a boltzár után. Mintegy háromszor drágábban amúgy, mint a hivatalos boltokban. 

A Bloomberg cikke szerint épp ezért döntött úgy egy válságstáb hétfő este, hogy újranyithatnak a coffeeshopok, és a gyógyszertárakhoz hasonlóan, kiadóablakon át adhatnak elvitelre füvet. Ezt több város polgármestere is kérte, mivel szerintük így ellenőrzött keretek között, a sorban megfelelő távolságot tartva lehet majd füvet vásárolnia annak, aki szeretne, és nem pedig bűnözőkkel kontaktálva, a járványügyi szabályokat sem betartva jutnak majd marihuánához az emberek. 

A távolságtartásra felszólító üzenet egy coffee shop bejáratánálFotó: ROBIN UTRECHT/AFP

Az egyik bolttulajdonos, aki 240 fűboltossal van kapcsolatban, arról beszélt a lapnak, hogy az üzletek többsége most nyitva tart. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó