A polgármester bejelentette, hogy Dunaújvárosban is találtak egy koronavírusos beteget

Pintér Tamás polgármester csütörtök délután az oldalán jelentette be, hogy információi szerint egy betegnél kimutatták a koronavírust Dunaújvárosban. Hozzátette, hogy már elkülönítették, és orvosi kezelés alatt áll. 

Pintér elmondta, hogy az ott élőkön is múlik, milyen mértékben érinti majd a várost a járvány, ezért arra kérte a helyieket, hogy tartsák be az óvintézkedéseket, maradjanak otthon. Beszél arról is, hogy mivel a vírus lappangási ideje 2 hét, az is megfertőzhet másokat, aki egyébként egészségesnek érzi magát. Az időseket külön megkérte, hogy maradjanak otthon, az önkormányzat pedig segíti őket. Kiemelte azt is, hogy hiteles forrásokból kell tájékozódni, hogy ne dőljenek be az álhíreknek. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér