A szlovák határ közelében lakók átjárhatnak dolgozni

A szlovákiai sajtóban már kedden megjelent, hogy a szlovák állampolgárok, akik Magyarországon, a szlovák határtól legfeljebb 30 kilométerre élnek vagy dolgoznak, csütörtök reggel hat órától szabadon mozoghatnak a két ország határai között a két ország belügyminisztereinek megállapodása alapján. 

Csütörtökön a magyar rendőrség honlapján is megjelent, hogy ők anélkül kelhetnek át munkavállalás céljából, hogy 14 napra karanténba kellene vonulniuk. Az ingázóknak lakcímkártyával és munkáltatói igazolással kell rendelkezniük.

Ehhez az alábbi átkelők vehetők igénybe: 

  • Rajka,
  • Vámosszabadi,
  • Esztergom,
  • Hont-Parassapuszta,
  • Bánréve,
  • Tornyosnémeti,
  • Sátoraljaújhely.

A megállapodás szerint ugyanez a szabály érvényes azokra a magyar állampolgárokra is, akik Szlovákiában élnek vagy dolgoznak, mindezt a határtól számított 30 kilométeren belül. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér