Az agrárminiszter szerint Magyarországon zavartalan az élelmiszerellátás

"Semmi szükség nincs élelmiszerek felhalmozására" - üzente a lakosságnak Nagy István agrárminiszter az M1 műsorában. A miniszter szerint Magyarországon "biztonságos, zavartalan" az élelmiszerellátás, "megfelelő mennyiségű élelmiszer áll rendelkezésre".

Nagy szerint a magyar mezőgazdaság "25 millió ember ellátására képes". Mint mondta, a múlt szombaton összesen háromszor annyit vásároltak az emberek, mint karácsonykor szoktak, az ellátás ennek ellenére is zökkenőmentes volt. Itt megjegyezném, hogy azért akadnak hiánycikkek, élesztőt például több boltos tájékoztatása szerint lényegében hetek óta nem kapni sehol, ha valahol felbukkan egy adag, azt azonnal elkapkodják.

Nagy szerint mindenesetre az élelmiszeripar, a mezőgazdaság és a kereskedelem "ezt a hirtelen jött nagy nyomást is képes volt kiállni". Szerinte az, hogy néhol üresek voltak a polcok, csak azt mutatta, hogy "az alkalmazottak fizikai erővel nem győzik feltölteni azokat".

A Kossuth Rádió műsorában a miniszter arról beszélt, hogy a gazdák rendben, esetleg még előbb is megkaphatják az uniós támogatásokat, hogy megfelelően elindulhasson a tavaszi vetés. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér