Az agrárminiszter szerint Magyarországon zavartalan az élelmiszerellátás

gazdaság
2020 március 19., 08:51

"Semmi szükség nincs élelmiszerek felhalmozására" - üzente a lakosságnak Nagy István agrárminiszter az M1 műsorában. A miniszter szerint Magyarországon "biztonságos, zavartalan" az élelmiszerellátás, "megfelelő mennyiségű élelmiszer áll rendelkezésre".

Nagy szerint a magyar mezőgazdaság "25 millió ember ellátására képes". Mint mondta, a múlt szombaton összesen háromszor annyit vásároltak az emberek, mint karácsonykor szoktak, az ellátás ennek ellenére is zökkenőmentes volt. Itt megjegyezném, hogy azért akadnak hiánycikkek, élesztőt például több boltos tájékoztatása szerint lényegében hetek óta nem kapni sehol, ha valahol felbukkan egy adag, azt azonnal elkapkodják.

Nagy szerint mindenesetre az élelmiszeripar, a mezőgazdaság és a kereskedelem "ezt a hirtelen jött nagy nyomást is képes volt kiállni". Szerinte az, hogy néhol üresek voltak a polcok, csak azt mutatta, hogy "az alkalmazottak fizikai erővel nem győzik feltölteni azokat".

A Kossuth Rádió műsorában a miniszter arról beszélt, hogy a gazdák rendben, esetleg még előbb is megkaphatják az uniós támogatásokat, hogy megfelelően elindulhasson a tavaszi vetés. (Via MTI)