Hét fertőzöttet ápolnak a Szent László Kórház intenzívosztályán

15 fővel nőtt az elmúlt napon a fertőzöttek száma, a 73 koronavírusos közül hetet ápolnak intenzív osztályon – közölte az országos tisztifőorvos az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján. Müller Cecília bejelentette: új eljárásrendet vezetnek be a járvány kezelésére. Ezentúl

  • a koronavírusos személyektől nem a kórházakban, hanem otthonukban veszik le a teszthez szükséges mintát, 
  • annak kiértékeléséig, és ha az pozitív lesz, házi karantént írnak elő;
  • csak akkor kerül kórházba a fertőzött, ha állapota romlik.


Tehát lesznek hatósági házi karanténban betegek is, ami nagy fegyelmezettséget követel.

Az új eljárással szeretnék elérni, hogy a kórházakba csak azok kerüljenek, akik valóban rászorulnak. Müller ismét kérte, hogy az idősek maradjanak otthon.

„Az utolsó órákban vagyunk. (...) Csak akkor lehetünk sikeresek, ha az intézkedéseket, tanácsokat betartják. Sem a fegyelmezetlenséget, sem a humorizálást nem tudom elfogadni. Ezeknek most nincs helye”

– mondta az országos tisztifőorvos.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér