Írországban nem engedik Trumpot falat építeni

Környezetvédelmi okokból elutasították az ír hatóságok Donald Trump tervét, hogy a tengerpartra húzott hatalmas, 38000 tonnás kőfallal védje az eróziótól Doonbeg nevű golfpályáját. Az ír tervhatóság szerint a fal nagyban károsítaná a természetet, veszélyeztetné a tengerparti dűnéket.

A Trump család ír vállalkozása, a Trump International Golf Links Ireland Enterprises Limited a nagy viharok és a növekvő tengerszint ellen védekezett volna a fallal. 2017-ben a megyei hatóságok engedélyezték egy 630 és egy 280 méteres fal megépítését - Trumpék amúgy 28 kilométeres (!) falat akartak emelni -, de az országos építésügyi hatóság még ezt a kisebb faltervet is felülbírálta. Mint írták, nem lettek meggyőzve arról, hogy a tervezett beruházásnak ne lennének káros hatásai a természetes környezetre.

Pedig helyben támogatták Trumpék tervét, mert az szerintük a golfpályán túl a helyi termőföldeket is védte volna, nem beszélve arról, hogy a golfpálya, amely így a jövőben lassan elerodálódhat, 300 helyinek ad munkát. (Via The Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér