Írországban nem engedik Trumpot falat építeni

külföld
2020 március 19., 07:16

Környezetvédelmi okokból elutasították az ír hatóságok Donald Trump tervét, hogy a tengerpartra húzott hatalmas, 38000 tonnás kőfallal védje az eróziótól Doonbeg nevű golfpályáját. Az ír tervhatóság szerint a fal nagyban károsítaná a természetet, veszélyeztetné a tengerparti dűnéket.

A Trump család ír vállalkozása, a Trump International Golf Links Ireland Enterprises Limited a nagy viharok és a növekvő tengerszint ellen védekezett volna a fallal. 2017-ben a megyei hatóságok engedélyezték egy 630 és egy 280 méteres fal megépítését - Trumpék amúgy 28 kilométeres (!) falat akartak emelni -, de az országos építésügyi hatóság még ezt a kisebb faltervet is felülbírálta. Mint írták, nem lettek meggyőzve arról, hogy a tervezett beruházásnak ne lennének káros hatásai a természetes környezetre.

Pedig helyben támogatták Trumpék tervét, mert az szerintük a golfpályán túl a helyi termőföldeket is védte volna, nem beszélve arról, hogy a golfpálya, amely így a jövőben lassan elerodálódhat, 300 helyinek ad munkát. (Via The Guardian)