Megrázó fotó Olaszországból: katonai teherautók konvojban szállítják el a halottakat a járvány gócából

2020 március 19., csütörtök 11:35

Katonai szállítójárművek konvoja vonult végig az éjjel Bergamo, a koronavírusjárvány egyik gócpontjának központján. A Sky News tudósítása szerint a hadsereget azért kellett bevetni, hogy el tudják szállítani a városból a halottakat, akiket a helyi krematóriumok már nem tudtak befogadni.

Az egyik leggazdagabb olasz városban szerdán* már legalább 93-an vesztették életüket a járványban, miközben még nem is látni a végét: minden nap meredeken emelkedik még mindig a fertőzöttek száma.

Giorgio Gori, Bergamo polgármestere szerint a halálos áldozatok valós száma jóval magasabb lehet a hivatalosnál, mert sok covidos tünetet mutató beteg még azelőtt meghalt, hogy tesztelték volna.

"A város krematóriuma teljes kapacitással, szünetmentesen napi 25 holtestet tud elhamvasztani. Nyilvánvaló, hogy nem képes megküzdeni az elmúlt napok számaival" - közölte a Sky News-zal a helyhatóság egyik szóvivője.

A hadsereg most Modenába, Acqui Termébe, Domodossolába, Parmába és Piacenzába szállította el a holttesteket.

*Pontosítás: a cikk eredeti változatából nem volt egyértelmű, hogy a halálos áldozatokról szóló adat napi, és nem összesített statisztika. A járvány kezdete óta csak Bergamóban ötszáznál több halálos áldozata volt a betegségnek.