Mellényúlt a Moszad, százezer használhatatlan koronavírustesztet importált

Bár a Moszadot általában a világ leghatékonyabb titkosszolgálatai között tartják nyilván, most nagyon melléfogtak az izraeli kémek. A Jerusalem Post és a Ynet beszámolója szerint

százezer használhatatlan koronavírustesztet sikerült vásárolniuk.

""Sajnos amit a Moszad szerzett, az nem pont az, amire szükségünk volna" - nyilatkozta az izraeli egészségügyi minisztérium vezérigazgató-helyettese, Itamar Grotto. A Jerusalem Post értesülései szerint a tesztkészletből hiányzott egy kritikus komponens, egy olyan szabadalmaztatott folyadék, amibe mintavétel előtt bele kell mártani a kenetszedő pálcikát. Anélkül a teszt semmit se ér.

Izraelben amúgy ezidáig 529 igazolt fertőzöttet találtak, a járványnak még nincs halálos áldozata. (Via The Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér