Napi 1500 maszkot készítenek Tiszaburán nehéz helyzetben levő emberek

Szerdától kezdve többször használható, mosható szájmaszkokat gyártanak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat tiszaburai varrodájában, ahol kilenc helyi nő dolgozik. Az előzetes tervek szerint napi 1500 maszkot tudnak készíteni. Az új termék az első időszakban a szervezet ellátó intézményeibe kerül.

A tiszaburai varrodaFotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A Szeretetszolgálat az utóbbi években az ország több településén indított foglalkoztatási programokat, amelyekben több mint száz megváltozott munkaképességű, fogyatékkal élő, vagy a munkaerőpiacon esélytelen ember vesz részt. Később a többi helyszín is bekapcsolódhat a szájmaszk-gyártásba.

Tiszaburán tavaly 40 ezer darab nyakba akasztható pohártartót gyártottak a budavári borfesztiválra, és ők gyártották az Interspar üzletekben kapható textil bevásárló táskákat is.

A szájmaszk, akárcsak a kesztyű és a fertőtlenítő, továbbra is hiánycikk a gyógyszertárakban.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó