Péntektől csak online válaszol az előre megküldött kérdésekre az Operatív Törzs

Péntektől nem újságírók előtt, hanem egy stúdióból, online tartja szokásos napi sajtótájékoztatóját az Operatív Törzs, jelentette be csütörtökön Kovács Zoltán, a hiteles tájékoztatásért felelős kommunikációs akciócsoport vezetője. A lépést azzal indokolta, hogy nem fogjuk tudni elkerülni a tömeges megbetegedések fázisát, ezért itt is szükség van az óvintézkedésekre. 

A kérdéseket előre el kell küldeni a press@koronavirus.gov.hu címre. Kovács az mondta, hogy az állandó meghívottak körét kiterjesztik, így a nemzetközi sajtótól, a megyei lapoktól, illetve a megyei jogú városok sajtójától is szeretnének kérdéseket kapni.  Az államtitkár csak ennyit jelentett be, az utolsó élő sajtótájékoztatón kérdéseket már nem lehetett neki feltenni. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér