Tapssal mutatják ki szolidaritásukat az egészségügyben dolgozóknak a franciák, olaszok, spanyolok

Olaszország és Spanyolország után már Franciaországban is terjed az a közösségi kezdeményezés, hogy a lehetőleg otthonaikban tartózkodók, akik ezzel eleve segítik az egészségügyi dolgozókat, mert lassítják a járvány terjedését, minden nap egy adott időpontban - Franciaországban például este nyolc órakor -, az ablakaikba, erkélyeikre kiállva tapssal fejezzék ki támogatásukat az első vonalban harcolóknak:

Madridban már négy napja felzendült a taps, igaz, Spanyolország előrébb is tart a járványban, Olaszország után most ott a legaggasztóbb a helyzet egész Európában. De Franciaország sincs már sokkal lemaradva.

A France24 beszámolója szerint a kezdeményezés a közösségi médiában terjedt el kedden, amikor elrendelték a kijárási tilalmat. Ott a kezdeményezők az #OnApplaudit (Tapsolunk) és a #TousAlaFenetre (Mindenki az ablakhoz) hashtageket használják.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér