Beengedtek egy brit tévéstábot egy bergamói kórházba

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Drámai televíziós riportot közölt a brit Sky News, amelynek stábját beengedték forgatni a koronavírus-járvány által legjobban sújtott észak-olaszo város, Bergamo egyik kórházába. Ahogy a riporter is hangsúlyozza, ez Európa egyik legjobban felszerelt kórháza, ahol most mégis apokaliptikus állapotok uralkodnak.

A bergamói kórházban mindenhol, a várótermekben és a tárgyalókban is betegek vannak. A legrosszabb állapotban lévők az intenzív osztályon, vagy legalábbis intenzív osztályokká alakított kórtermekben, lélegeztetőgépre kötve várják a sorsukat.

A Sky-nak nyilatkozó olasz orvosok arról beszélnek a riportban, hogy nem, ez egyáltalán nem olyan mint az influenza. És hogy szeretnék a világot figyelmeztetni: ez vár minden országra, ha nem rendelnek el sürgősen kijárási tilalmat. (via HVG)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér