Hivatalosan már 85 koronavírusos van Magyarországon

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Pénteken kora reggel frissült a koronavirus.gov.hu. Eszerint Magyarországon most 85 koronavírussla fertőzött beteg van, ketten gyógyultak ki a betegségből, amely eddig 1 halálos áldozattal járt. 124-en vannak karanténban, és 3007 embertől vettek mintát, hogy megvizsgálják, jelen van-e szervezetében a vírus. 

Tegnap még csak 73 betegről volt hivatalos adat, így ez 12 új fertőzöttet jelent.

A hivatalos honlap kiemeli, hogy „a járvány második szakaszához - a csoportos megbetegedések szakaszához - értünk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol jelen lehet a vírus. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, és aki teheti, az maradjon otthon, és mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat.”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér