Izlandon meghalt egy 36 éves, koronavírussal fertőzött férfi, de azt gyanítják, nem a koronavírus miatt

„Bár megfertőződött a koronavírussal, valószínűtlen, hogy ez okozta a halálát” - mondta az izlandi közmédiában az ország védőoltási programját vezető epidemiológus egy 36 éves, ausztrál férfiról, aki a karanténban vesztette életét. „Nagyon gyorsan megjelentek a tünetei, mégpedig olyanok, amelyek rendszerint nem fordulnak elő a Covid-19 okozta haláleseteknél.”

Még vizsgálják, hogy mi állhatott a háttérben, mindenesetre a boncolás alapján a férfi tüdőgyulladásban szenvedett, írja a Guardian.

Az elhunyt férfi feleségének szintén pozitív lett a tesztje, ő továbbra is karanténban van, akárcsak azok az egészségügyi dolgozók, akik részt vettek a kezelésben. A hatóságok próbálják felfejteni, kikkel érintkezhetett a pár Izlandon. 

Ez az első koronavírushoz kapcsolódó haláleset az országban, ahol eddig 330 embernél azonosították a koronavírust, és csaknem négyezer főt helyeztek karanténba. Hét embert ápolnak kórházban, és kilencen már felépültek.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér