Izlandon meghalt egy 36 éves, koronavírussal fertőzött férfi, de azt gyanítják, nem a koronavírus miatt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

„Bár megfertőződött a koronavírussal, valószínűtlen, hogy ez okozta a halálát” - mondta az izlandi közmédiában az ország védőoltási programját vezető epidemiológus egy 36 éves, ausztrál férfiról, aki a karanténban vesztette életét. „Nagyon gyorsan megjelentek a tünetei, mégpedig olyanok, amelyek rendszerint nem fordulnak elő a Covid-19 okozta haláleseteknél.”

Még vizsgálják, hogy mi állhatott a háttérben, mindenesetre a boncolás alapján a férfi tüdőgyulladásban szenvedett, írja a Guardian.

Az elhunyt férfi feleségének szintén pozitív lett a tesztje, ő továbbra is karanténban van, akárcsak azok az egészségügyi dolgozók, akik részt vettek a kezelésben. A hatóságok próbálják felfejteni, kikkel érintkezhetett a pár Izlandon. 

Ez az első koronavírushoz kapcsolódó haláleset az országban, ahol eddig 330 embernél azonosították a koronavírust, és csaknem négyezer főt helyeztek karanténba. Hét embert ápolnak kórházban, és kilencen már felépültek.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!