Koronavírus-számok Magyarországon 05.16.
Elhunytak + 61 Σ 29 175
Kórházban - 183 Σ 2 270
Fertőzöttek + 718 Σ 798 147
Tesztek + 15 826 Σ 5 638 662
Egyszer oltottak + 45 333 Σ 4 600 012

Kijárási tilalmat vezetnek be Bajorországban

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Péntek éjféltől kijárási korlátozások lépnek életbe Bajorországban, ezentúl senki nem hagyhatja el lakóhelyét, aki nem

  • munkába,
  • gyógyszertárba,
  • élelmiszerboltba,
  • orvoshoz,
  • kutyát sétáltatni,
  • vagy sportolni

igyekszik, de csak egyedül vagy a legszűkebb családi körben - jelentette be Markus Söder, a német tartomány miniszterelnöke müncheni sajtótájékoztatóján.

Söder hangsúlyozta, a minden eddiginél szigorúbb korlátozások elengedhetetlenek a járvány lassításához. Bajorországban ugyanis gyorsan emelkedik a regisztrált fertőzések és a halálos kimenetelű megbetegedések száma. "Az olaszországihoz vagy a franciaországihoz hasonló folyamatok indulnak be, ha nem vigyázunk" - mondta a tartományi miniszterelnök.

Bajorországban az igazolt fertőzések száma csütörtökről péntekre 35 százalékkal nőtt, így átlépte a kétezres határt, az új típusú koronavírus okozta betegségben elhunytak száma pedig 10-ről 15-re emelkedett. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.