793 ember halt meg egy nap alatt Olaszországban

Fotó: ALBERTO PIZZOLI/AFP

Olaszországban egyetlen nap alatt 793 ember halt meg a koronavírus miatt, jelentették az olasz hatóságok. Ez eddig a legtöbb haláleset egyetlen nap alatt az országban a fertőzés elterjedése óta, a halottak száma ezzel 4825-nél jár az országban.

Csütörtök óta már Olaszországban haltak meg a legtöbben a világon a vírus miatt. A fertőzöttek száma 53578. A legsúlyosabb továbbra is Lombardiában a helyzet - a 793 halálesetből 546 történt itt. Lombardiában összesen már 3095 ember halt meg, és 25515 fertőzöttet regisztráltak. 

6072 ember gyógyult meg eddig (egy nappal korábban ez még 5219 volt), 2857-en viszont intenzíven vannak (a pénteki 2655-el szemben). (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér