A rendőrségnek kellett elzavarnia a tömeget Sydney híres strandjáról

Az ausztrál hatóságoknak le kellett zárniuk Sydney legismertebb partszakaszát, a Bondit, és több száz embert kellett elküldeniük onnan szombaton. 

Az országban ugyan hivatalosan sehol nem lehet ötszáz fősnél nagyobb rendezvényt tartani a koronavírus-járvány miatt, de a 35 fokos nyári hőség miatt mégis sokan kimentek a partra. 

A Bondi március 21-énFotó: PETER PARKS/AFP

Erre válaszul a városi tanács végül lezáratta a strandot, illetve még két közeli partszakaszt is. Szombat délután pedig rendőrökkel oszlatták fel azokat, akik a parti mentők felszólítására nem voltak hajlandóak korábban hazamenni. 

Az érvényben lévő szabályok szerint az életmentők bármely partszakaszt le kell zárják, ahol 500-nál több ember jelenik meg. 

A Guardian arról ír, hogy a három strand Sydneyben nem végleg lesz zárva, de a hatóságok mindennap figyelni fogják, hány ember jelenik meg ott. Ugyanakkor a Bondi nemcsak a helyiek, hanem a turisták körében is népszerű hely, nem nagyon szokott olyan előfordulni, hogy ötszáznál kevesebben legyenek ott egy meleg napon. 

Egy életmentő arról beszélt a helyi sajtónak, hogy ugyan rendkívül zsúfolt volt a strand, de azért látszott, hogy voltak emberek, akik próbálták megtartani a kétméteres távolságot a többiektől. 

Ugyanakkor a szövetségi kormány egészségügyi minisztere, Greg Hunt elfogadhatatlannak nevezte a strandolók viselkedését. Közben az ausztrál koronavírusok száma már ezer fölé nőtt. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér