A rendőrségnek kellett elzavarnia a tömeget Sydney híres strandjáról

külföld
2020 március 21., 07:51

Az ausztrál hatóságoknak le kellett zárniuk Sydney legismertebb partszakaszát, a Bondit, és több száz embert kellett elküldeniük onnan szombaton.

Az országban ugyan hivatalosan sehol nem lehet ötszáz fősnél nagyobb rendezvényt tartani a koronavírus-járvány miatt, de a 35 fokos nyári hőség miatt mégis sokan kimentek a partra.

A Bondi március 21-én
photo_camera A Bondi március 21-én Fotó: PETER PARKS/AFP

Erre válaszul a városi tanács végül lezáratta a strandot, illetve még két közeli partszakaszt is. Szombat délután pedig rendőrökkel oszlatták fel azokat, akik a parti mentők felszólítására nem voltak hajlandóak korábban hazamenni.

Az érvényben lévő szabályok szerint az életmentők bármely partszakaszt le kell zárják, ahol 500-nál több ember jelenik meg.

link Forrás

A Guardian arról ír, hogy a három strand Sydneyben nem végleg lesz zárva, de a hatóságok mindennap figyelni fogják, hány ember jelenik meg ott. Ugyanakkor a Bondi nemcsak a helyiek, hanem a turisták körében is népszerű hely, nem nagyon szokott olyan előfordulni, hogy ötszáznál kevesebben legyenek ott egy meleg napon.

Egy életmentő arról beszélt a helyi sajtónak, hogy ugyan rendkívül zsúfolt volt a strand, de azért látszott, hogy voltak emberek, akik próbálták megtartani a kétméteres távolságot a többiektől.

Ugyanakkor a szövetségi kormány egészségügyi minisztere, Greg Hunt elfogadhatatlannak nevezte a strandolók viselkedését. Közben az ausztrál koronavírusok száma már ezer fölé nőtt.