A Starbucks bezárja az amerikai és kanadai kávézóinak többségét

A vállalat pénteken jelentette be, hogy a legtöbb észak-amerikai kávézóját bezárja, egyelőre két hétre. Kiszolgálás ezentúl szinte csak azokon a helyeken lesz, ahol lehet az autóból rendelve kávét vásárolni, írja a Reuters.

Fotó: Sebastian Kahnert/dpa Picture-Alliance/AFP

A Starbucks közleménye szerint kivételt csak azokkal a kávézóikkal tesznek, melyek kórházak és egészségügyi központok működnek. A döntéssel a vállalat is csatlakozott azok közé a cégek közé, melyek bezárással akarják ritkítani a városok forgalmát a koronavírus elleni védekezéshez. 

A világ számos országához hasonlóan az elmúlt napokban az Egyesült Államokban is rengeteg étterem és vendéglátóhely bezárt, rengeteg hely már csak kiszállításra vesz fel rendelést. Az országban már négy állam, New York, Kalifornia, Illinois és Connecticut területére rendeltek el otthonmaradási rendeletet, és mára már 75 millió amerikai embernek kell otthon maradnia, amikor csak tud. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér