A szlovák államfő is csatlakozott azokhoz, akik este tapssal köszönték meg az egészségügyi dolgozók munkáját

A Parameter ír arról, hogy Európa több országához hasonlóan Szlovákiában is országos kezdeményezés indult: péntek este sokan az ablakaikon kihajolva tapsolták meg az egészségügyben dolgozókat. A lap szerint a kezdeményezésnek Dunaszerdahelyen és Galántán is hallható nyomai voltak.

Csatlakozott ehhez Zuzana Čaputová köztársasági elnök is, aki a munkatársaival együtt az elnöki palota előtt tapsolta meg az orvosokat, ápolókat, nővéreket, tűzoltókat és mindazokat, akik kénytelenek magukat kitenni a veszélynek. 

"A kezdeményezés azért jött létre, hogy országszerte tapssal fejezzék ki tiszteletüket minden olyan foglalkozás előtt, melyet ma is ellátnak annak ellenére, hogy az országban szükséghelyzet  az egészségügyben pedig veszélyhelyzet van érvényben" - idézte a lap Vladimír Volfot, a kezdeményezés egyik elindítóját. 

Hasonló kezdeményezés indul Magyarországon is, három ellenzéki politikus, Fekete-Győr András, Szél Bernadett és Hadházy Ákos felhívására. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér