Egy zuglói főorvos arról ír, hogy ötezer maszkra lenne szükségük, de nem találnak megbízható szállítót

Dr. Nagy András Csaba főorvos, a Zuglói Egészségügyi Szolgálat intézményvezetője az oldalán olyan védőfelszereléseket kért, amelyek képesek megvédeni azokat a dolgozókat, akik közvetlenül a tünetmentes, és a már tünetes fertőző betegekkel is foglalkoznak, vizsgálják, kezelik, segítik őket. Később egy ismerősének megjegyezte: „4 hete próbálunk megfelelő eszközöket beszerezni, nem sok sikerrel”.

A főorvos felsorolta azt is, milyen felszerelésre lenne szükségük: „A Zuglói Egészségügyi Szolgálat (ZESZ) készletén jelenleg az FFP2-es szájmaszk van fogytán, a jelenlegi készlet kb. 70 darab. Számításaink szerint a zuglói alapellátás és járóbeteg ellátás dolgozói számára két hónapos készlettel számolva kb. 5000 maszkra lenne szükségünk. Az Intézmény meg tudná vásárolni, csak megbízható forrást, szállítót nem találtunk. Sajnos a piacon jelenleg rengeteg az árakkal és a minőséggel is visszaélő ügyeskedő. Nagyon remélem, hogy nem lesz rá szükség, de fel kell készülni! ” (via Index)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér