45 perces gyorsteszt gyártásához kapott engedélyt egy amerikai cég

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az Egyesült Államokban is gondot okoz a koronavírussal fertőzöttek kiszűrése, a tesztek napok alatt készülnek egy központi laborban, ezért meglehetősen keveseket teszteltek le a járvány kitörése óta.

Ezen segíthet egy kaliforniai cég, a Cepheid gyorstesztje, amely szombaton kapta meg a szükséges hatósági engedélyeket a gyártás beindításához: tesztjük 45 perc alatt, a helyszínen tudja kimutatni a vírus jelenlétét.

A teszttel elsősorban a kórházakat akarják minél előbb ellátni, a cég közlése szerint március utolsó napján már szállítanák is a teszteket. A több mint 300 milliós lakosú Egyesült Államokban eddig mindössze 103 ezer tesztet végeztek el, a fertőzöttek száma 26 ezer felett van, a megbetegedésben elhunytaké  348. (Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér