Földrengés rázta meg Zágrábot

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Richter-skála szerinti 5.3-as erősségű, közepesen erős földrengés rázta meg vasárnap reggel Zágrábot fél hét körül. A rengés epicentruma a horvát főváros középpontjától néhány kilométerre volt. 

A károkról és sérültekről egyelőre nem érkeztek hírek, de több fotó is felkerült már a közösségi média oldalaira. Nem sokkal hét után újabb, 5-ös erősségű rengés következett az EMSC oldala szerint.

Fichek képei:

Vjerana képei:

Az Index azt írja, a rengéseket még Magyarország déli részein is érezni lehetett, nagykanizsai és zalaegerszegi olvasók jelezték.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér