Itthon is elkezdték az ablakból megtapsolni az egészségügyi dolgozókat esténként

Egészségügy
2020 március 22., 21:12
Tapssal mondanak köszönetet egy ház lakói a koronavírus-járvány elleni küzdelemben helytálló egészségügyi dolgozóknak Káposztásmegyeren 2020. március 22-én
photo_camera Tapssal mondanak köszönetet egy ház lakói a koronavírus-járvány elleni küzdelemben helytálló egészségügyi dolgozóknak Káposztásmegyeren 2020. március 22-én Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

A világszerte terjedő mozgalomhoz csatlakozva Magyarországon is egyre többen állnak ki este 8-kor az erkélyre, ablakba, hogy megköszönjék az egészségügyi dolgozók munkáját.

Hasonló felhívást tett közzé három ellenzéki képviselő és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége is, de eddig a leghatásosabb szervezőnek a Szívünk és tapsunk Facebook-oldal bizonyult, amelynek már 5 ezer tagja van, és szépen gyűlnek rajta a videók és bátorító üzenetek.

Ez például a 15. kerületből:

link Forrás

Az oldal felhívása így hangzik: „A koronavírus elleni harcban az első sorban küzdenek értünk, a szeretteinkért és a jövőnkért az egészségügyben és szociális területen dolgozók! A kórházakban, orvosi rendelőkben és mentőkben heroikus harc kezdődik, a szociális otthonokban pedig az időseket ellátók, a magukra hagyottak, az otthon nélkülieket ölelik magukhoz a szociális dolgozók. A következő hetekben ők lépnek a legközelebb a bajhoz, és ők gondoskodnak a legnagyobb bajban lévőkről - a tapsunk és a szívünk, amit most adni tudunk, és az, hogy otthon maradunk! Minden nap 20 órakor szóljon nektek a tapsunk és a szívünk! Ti vagytok a hőseink! Ti vagytok Magyarország lelkei!”

link Forrás

Az oldal szívesen megoszt bármilyen kezdeményezést, amely az egészségügyben dolgozókat szeretné segíteni.

Még nincs olyan sok videó, de a neten sok helyen lehet olvasni, hogy szervezkednek az ország különböző pontjain. 

Ez itt Hálataps a Havannán, „Maradj otthon”-bekiabálásokkal:

link Forrás

De vannak rendhagyó megoldások is:

link Forrás