4 hetes szünetet kér a közigazgatásban a közalkalmazottak szakszervezete

Boros Péterné (a mikrofonnál) 2019. március 14-i, Kossuth téri sajtótájékoztatójánFotó: Halász Júlia

Nyílt levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak, és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke. Levelében a közszolgálatban dolgozók - mint kiemelte, 80 százalékban nők - tapasztalatai alapján fogalmazott meg kéréseket, melyek közül az első és a legfontosabb, hogy a miniszterelnök rendeljen el 4 hét igazgatási szünetet a közigazgatásban dolgozók védelmére. Azt is kérte, hogy a kormányfő az önkormányzati közigazgatásban is ajánlja a polgármestereknek az igazgatási szünet elrendelését. "Erre az időszakra biztosítsa az eddigi keresetet mindkét területen" - kérte. A nem nélkülözető tevékenységeket oldják meg otthoni munkavégzéssel, végső esetben pedig, ha veszélyt vállalva kell ellátni feladatukat, kapjanak dupla fizetést.

Másodsorban kérte, hogy a szociális ágazatban "hősies helytállással, nem nélkülözhető tevékenységet ellátók", akik állítása szerint 90 százalékban nők, kapjanak egészségvédelmi eszközöket, és dupla fizetést.

Hamadsorban a járvány elleni küzdelem frontvonalában szolgáló rendőröknek, katonáknak, tűzoltóknak, és különösen az egészségügyben dolgozóknak is dupla fizetés járjon a járvány idején.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér