A hegyi gorillákat is fenyegeti a koronavírus

A szakértők ajánlásai alapján június 1-ig látogatási tilalmat rendeltek el a kongói Virunga Nemzeti Parkban, ahol a világ megmaradt hegyigorilla-populációjának egyharmada él. "A szakértők szerint a főemlősök, így a gorillák is, valószínűleg fogékonyak a vírusból adódó komplikációkra" - írta közleményében a nemzeti park.

A szomszédos Ruandában hasonló korlátozásokat vezetnek be, három nemzeti parkot is lezártak a turisták és a kutatók előtt, ahol gorillák és csimpánzok élnek.

Az AP beszámolója szerint a gorillák fogékonyak több, az embereket is megfertőző léguti betegségre. Mi több, velük akár egy szimpla megfázás is végezhet. Ezért sem engedik még békeidőben se közel a turistákat a gorillákhoz.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér