A Pécsi Tudományegyetem rektora azt kéri a pécsiektől, ne bántsák a külföldi egyetemi hallgatókat

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektora az egyetem új rektori vezetését és programját bemutató sajtótájékoztatón 2018. július 2-án.Fotó: Sóki Tamás/MTI/MTVA

A Szabad Pécs – ami nemrég beszámolt arról, hogy egy maszkos, kínai hölgyet inzultáltak az utcán – arról ír, hogy Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektora levélben kérte a pécsieket, ne bántsák a külföldi egyetemi hallgatókat.

Mint írta:

„A rendkívüli helyzetben elszaporodóban vannak azok a cselekmények, melyek hátrányosan érintik a városban tanuló külföldi diákokat. Különösen igaz ez a távol-keleti hallgatókra még akkor is, ha évek óta nyugat-európai országokban élnek.”

A rektor azt írta, a „COVID-19 megbetegedés nem diszkriminál, kérem, Önök se tegyék”. „Az egészségügy dolgozói a betegség elleni küzdelem frontvonalában vannak, munkájukat ezúton is köszönöm, és erőt kívánok a folytatáshoz! Ugyanakkor az ő munkájukat is elősegíti a higgadt, felelősségteljes és mértéket tartó viselkedés” – írja Miseta Attila. (Szabad Pécs)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér