A Pécsi Tudományegyetem rektora azt kéri a pécsiektől, ne bántsák a külföldi egyetemi hallgatókat

Egészségügy
2020 március 23., 14:54
Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektora az egyetem új rektori vezetését és programját bemutató sajtótájékoztató után Pécsen 2018. július 2-án.
photo_camera Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektora az egyetem új rektori vezetését és programját bemutató sajtótájékoztatón 2018. július 2-án. Fotó: Sóki Tamás/MTI/MTVA

A Szabad Pécs – ami nemrég beszámolt arról, hogy egy maszkos, kínai hölgyet inzultáltak az utcán – arról ír, hogy Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektora levélben kérte a pécsieket, ne bántsák a külföldi egyetemi hallgatókat.

Mint írta:

„A rendkívüli helyzetben elszaporodóban vannak azok a cselekmények, melyek hátrányosan érintik a városban tanuló külföldi diákokat. Különösen igaz ez a távol-keleti hallgatókra még akkor is, ha évek óta nyugat-európai országokban élnek.”

A rektor azt írta, a „COVID-19 megbetegedés nem diszkriminál, kérem, Önök se tegyék”. „Az egészségügy dolgozói a betegség elleni küzdelem frontvonalában vannak, munkájukat ezúton is köszönöm, és erőt kívánok a folytatáshoz! Ugyanakkor az ő munkájukat is elősegíti a higgadt, felelősségteljes és mértéket tartó viselkedés” – írja Miseta Attila. (Szabad Pécs)