Az FBI szerint neonácik azt tanácsolják a koronavírusos tagjaiknak, hogy fertőzzenek zsidókat és rendőröket

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Szélsőséges rasszista csoportok, többek között neonácik és egyéb, fehér felsőbbrendűséget hirdető mozgalmak arra bíztatják a tagjaikat, hogy ha elkapták a koronavírust, akkor próbáljanak meg zsidókat és rendőröket megfertőzni. Erről az FBI New York-i irodája adott ki egy belső jelentést, amit az ABC News ismert meg

Fotó: SCOTT OLSON/AFP

A jelentés szerint a szélsőséges csoportok tagjai arra biztatják egymást, hogy ha már valaki fertőzött, akkor menjen zsidók és rendőrök közelébe, és próbálja meg átadni a betegséget. Az FBI által a helyi rendőröknek kiküldött figyelmeztetés szerint többek között azt tanácsolták a fórumokon, hogy spray-t használva fújjanak testnedveket az utcán álló rendőrökre, illetve a felmerült az is, hogy a fertőzött nácik felkeresnek olyan helyeket, ahol sok zsidó lehet jelen, legyen szó piacokról, üzleti és vallásos helyekről. 

Az amerikai szélsőjobboldal internetes felületein már hetek óta visszatérő felvetés, hogy a zsidók tehetnek a koronavírusról, illetve a vírusra adott globális válaszokról, így teljes városok és a gazdaság leállításáról. A jogvédő szervezetek által megfigyelt csatornákon az egyik elmélet például úgy szólt, hogy a zsidók kreálták a koronavírust, hogy aztán eladhassák a vakcinákat. Ugyanezeken a felületeken merült fel az is, hogy minél több zsidót kéne megfertőzni a vírussal. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót