Dr. Lenkei: „Belefeküdhetek egy kád koronavírusba, akkor sem lesz semmi bajom”

Egészségügy
2020 március 23., 19:00

Eddig 43 ezren osztották meg a „Higgadtan és tudományosan a koronavírus-járványról” felütéssel írt március 10. bejegyzést, amit egy bizonyos Dr. Lenkei Gábor írt a Facebook-oldalára, amit kétszázezernél is többen követnek. Ezt írja: „A média hajmeresztő viselkedése sokkal veszélyesebb, mint a koronavírus. Nem véletlenül nevezte el a hírek gyártóit egy neves gondolkodó a félelem kalmárainak. Igen, ők valóban félelemkeltéssel kereskednek. Mi maradjunk józanok, és gondolkodjunk a tényekkel. A szokványos, minden évben „tiszteletét tevő” influenza sokkal több ember életére van hatással, mint ez az aktuális celeb, a koronavírus.”

A posztok kiemelkedő sikerén felbuzdulva Dr. Lenkei március 20-án videóban szólt széles közönségéhez. Ebben kifejti, hogy ő miért nem fél és miért gondolja, hogy semmi baja nem történhet a koronavírus miatt. Kiszámolta, hogy ha (az akkori adatok szerint) hivatalosan 50 fertőzött van Magyarországon, és ezt a számot az ország területéhez viszonyítja, ami 93000 km², akkor elhanyagolható az esélye, hogy valaki megfertőződjön:

„Úgy látom, semmi esélyem sincs arra, hogy magamra tudjak tüsszentetni egy koronavírus- beteget….Belefeküdhetek egy kád koronavírusba, akkor sem lesz semmi bajom”

Dr. Lenkei elmondja, hogy azért sem fél, mert nem néz tévét, nem hallgat rádiót, nem olvas újságot, amik a híreikkel a földbe döngölik az embereket. Nincs is járvány. Illetve: 

„Elnézést. Korrigálnom kell az iménti kijelentésem. Van járvány. A média hatalmas „hisztériakeltés járványa” szedi az áldozatait.”

A doktor azt állítja, hogy a kórokozó leginkább azokat dönti le, akik félnek tőle. Akik nem tartanak tőle, azokban nem igazán tud kárt tenni. Végül elmesél egy történetet egy bizonyos Pettenkoffer professzorról, aki a történet szerint, az 1800-as években megivott egy pohárnyi kolera bacilust, és láss csodát, kutya baja sem lett. Mert nem félt tőle. 

„A vírusok nem veszélyesek, ez csak a média hazugsága.” 

Majd egy újabb posztban már azt írja, hogyan lehet szerinte hatékonyan védekezni a kór ellen: „a média azzal tudná szolgálni az emberek érdekét, ha az alábbi információkat verné nagydobra: 1. Léteznek a fogékonyságot nagymértékben csökkentő vagy teljesen megszüntető természetes, gyógyszermentes módszerek, és ezek bárki számára elérhetők. 2. A járványok többsége akár védőoltások bevezetése nélkül is, pusztán természetes eszközökkel is minimalizálható vagy teljesen megelőzhető lenne.”

Lenkei szerint, ha nagy dózisban veszünk magunkhoz különböző vitaminokat, az simán megvéd minket a vírustól. „Nagyon sokat segít, ha az ember megfelelő mennyiségű C- és D-vitamint fogyaszt....Már ez a kettő is sokat segíthet abban, hogy védetté váljon egy fertőzéssel szemben...Az immunrendszerünk erősítésében a leghatékonyabb támogatást az adja, ha olyan multivitamin-készítményt fogyasztunk, amely legalább 15-féle vitamint tartalmaz, valamint legalább 10-féle ásványi anyagot és még sokféle nyomelemet is.”

De kicsoda Dr. Lenkei Gábor, akinek a tanácsait ennyien követik?

„1961-ben születtem. 1986-ban szereztem orvosi diplomát kitűnő (summa cum laude) minősítéssel”, írja magáról a vállaltan hívő szcientológus, étrend-kiegészítőket készítő és forgalmazó vállalkozó. A multivitaminokkal foglalkozó cégei, boltjai a 2018-as adatok szerint bőven 1,5 milliárd forint bevétel feletti összeget termelnek. 2003-ban kiadott Cenzúrázott egészség című könyvét százezres példányban adták el, ebben egy világméretű összeesküvésről ír. Állítása szerint az egészségipart a gyógyszermaffia tartja markában, akik betegségeket találnak ki, hogy aztán a gyógymódot drága pénzen eladhassák, miközben a valódi gyógymódokat minden eszközzel elhallgatják. 

„Megértettem, hogy az orvosképzés fölötti uralmat egy olyan érdekcsoport vette át – az 1900-as évek elejétől kezdve – amely nem érdekelt abban, hogy az emberek egész életük során teljes, virágzó egészségben éljenek. Megértettem, hogy létezik, és nagyon aktívan tevékenykedik egy olyan erő, amely abból húz hasznot, ha az emberek tudatlanok, esendőek, kiszolgáltatottak és nem képesek arra, hogy magas szinten tartsák az egészségi állapotukat. Ekkor találtam szemben magam a gyógyszermaffiával. A cenzúrázott és a fiókok mélyére elsüllyesztett tudás előásása közben bukkantam rá a vitaminok döbbenetes hatékonyságát tanúsító tudományos felfedezések sokaságára is.”

Az általa előállított és forgalmazott vitaminkoktélok rendszeresen szerepeltek az ÁNTSZ feketelistáján, kereskedelmi forgalmukat tiltották. Baló Györgyék 2009-ben készítettek műsort Dr. Lenkei Gábor vitaminbizniszéről. Bevizsgáltatták az egyik készítményét. A tisztiorvos, Molnár Kornélia a műsorban elmondta, hogy az ő méréseik szerint a készítményben lévő B és E vitamin hétszeresen lépte át az engedélyezettet, és ennek szerinte egészségkárosító hatása van. 

(Lenkei Gábor a videót időközben törölte Facebook-oldaláról.)