Európai Marshall-tervet, koronakötvények kibocsátását szorgalmazza a spanyol miniszterelnök

Koordinált össz-európai fellépést szorgalmazott egy héten belül negyedik tévébeszédében Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök vasárnap. Az El País beszámolója szerint Sánchez európai Marshall-tervet szorgalmaz, és "koronakötvények" kibocsátását, amiből gazdaságélénkítő csomagokat finanszírozhatnának a járvány okozta recesszió enyhítésére.

Sánchez a País beszámolója szerint eddig hallgatag volt a járvánnyal szembeni fellépésről zajló európai vitákban, melyekben Olaszország és Franciaország követelt határozott, közös fellépést, míg Németország és Hollandia óvatosnak mutatkozott az ilyen összeurópai gazdaságélénkítő csomagokkal szemben. "Sánchez vasárnap nyilvánvalóvá tette, hogy melyik oldalon áll a vitában".

Sánchez szerint a válság egyaránt sújtja az összes európai tagállamot, vagyis nem lehet nemzeti fellépéssel kezelni. "Meg kell találnunk és artikulálnunk kell az európai választ" - mondta. Spanyolországban amúgy egy hete, a szükségállapot bevezetésével megállt az élet, ennek pedig egyelőre beláthatatlan hatásai lehetnek az ország gazdaságára.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér