Harvey Weinstein koronavírusos

Pozitív lett a nemi erőszak miatt börtönbüntetését töltő Harvey Weinstein koronavírustesztje, írja a Reuters a New York-i büntetésvégrehajtás szakszervezetére hivatkozva. Beszámolójuk szerint Weinsteint a Wende büntetésvégrehajtási intézetben elkülönítették.

A brit hírügynökségnek nyilatkozó szakszervezeti vezető, Michael Powers szerint Weinstein teszteredménye vasárnap érkezett meg. Powers amúgy elsősorban a fertőzöttel kapcsolatba került börtönszemélyzetért aggódott, mivel a börtönben dolgozóknak nincs megfelelő védőfelszerelésük.

Weinsteint szerdán szállították át a Buffalótól keletre levő legszigorúbb biztonságú fegyintézetbe a legendás New York-i gyűjtőfogházból a Rikers Island-i börtönből. A producert március 11-én 23 év börtönre ítélték Jessica Mann megerőszakolása és az egykori asszisztense, Mimi Haleyi ellen elkövetett szexuális támadás miatt. Az ítélet után Weinsteint pár napig más problémákkal kórházban kezelték. A producer kora alapján, illetve fennálló egészségügyi problémái, magas vérnyomása és cukorbetegsége miatt kiemelten veszélyeztetett a járványban.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.