Harvey Weinstein koronavírusos

Pozitív lett a nemi erőszak miatt börtönbüntetését töltő Harvey Weinstein koronavírustesztje, írja a Reuters a New York-i büntetésvégrehajtás szakszervezetére hivatkozva. Beszámolójuk szerint Weinsteint a Wende büntetésvégrehajtási intézetben elkülönítették.

A brit hírügynökségnek nyilatkozó szakszervezeti vezető, Michael Powers szerint Weinstein teszteredménye vasárnap érkezett meg. Powers amúgy elsősorban a fertőzöttel kapcsolatba került börtönszemélyzetért aggódott, mivel a börtönben dolgozóknak nincs megfelelő védőfelszerelésük.

Weinsteint szerdán szállították át a Buffalótól keletre levő legszigorúbb biztonságú fegyintézetbe a legendás New York-i gyűjtőfogházból a Rikers Island-i börtönből. A producert március 11-én 23 év börtönre ítélték Jessica Mann megerőszakolása és az egykori asszisztense, Mimi Haleyi ellen elkövetett szexuális támadás miatt. Az ítélet után Weinsteint pár napig más problémákkal kórházban kezelték. A producer kora alapján, illetve fennálló egészségügyi problémái, magas vérnyomása és cukorbetegsége miatt kiemelten veszélyeztetett a járványban.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér