Két hétre leáll a világ egyik legnagyobb légitársasága

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

"Sajnáljuk, ha ez bármilyen kellemetlenséget okoz ügyfeleinknek és az utazóknak. Ezeket az intézkedéseket azért hoztuk, hogy megfékezzük a Covid-19 terjedését. Reméljük, hogy a lehető leghamarabb újraindíthatjuk szolgáltatásainkat" - írta közleményében a világ egyik legnagyobb légitársasága, az Emirates, amely március 25-től felfüggeszti valamennyi járatát.

A légitársaság bejelentésével párhuzamosan az Egyesült Arab Emírségek bejelentette az Emirates bázisreptere, a világ legforgalmasabb légicsomópontjának számító dubaji nemzetközi reptér teljes lezárását. A repteret, ahol 2019-ben 86,4 millió utas fordult meg, szintén március 25-től zárják be.

Az államban a következő két napban minden bevásárló és kereskedelmi központot bezárnak, csak az alapvető árucikkeket, például élelmiszert és gyógyszereket árusító boltok maradhatnak nyitva. (Via The Guardian, BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér