Kormányzati Minecraft-szervert állítottak üzembe Lengyelországban

A lengyel kormány az egyik legnépszerűbb számítógépes játékot is beveti a koronavírus-járvány elleni védekezésben. A Mashable beszámolója szerint a kormány Grarantanna.pl néven külön gyűjtőoldalt indított, rengeteg lehetőséget kínálva a gyerekeknek arra, hogy a szabadban játszadozás helyett a szobáikban töltsék az időt.

Az oldalon egy nyilvános Minecraft-szerver is elérhető, amit szintén a kormány helyezett üzembe.

De tartanak majd olnline játékfejlesztő szemináriumot, kvízeket, rejtvényeket, stb.

Lengyelországban papíron március 25-ig tartanak zárva az iskolák. Az országban ezidáig 425 igazolt megbetegedést tartanak nyilván hivatalosan.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér