Koronavírusoltásra próbált kicsalni ötmillió forintot egy siófoki nő

Nagyobb kárt okozó csalás kísérlete miatt indított eljárást a Siófoki Járási Ügyészség egy siófoki nő ellen, aki egy vállalkozótól próbált meg kicsalni ötmillió forintot arra hivatkozva, hogy az alkalmazottait be kell oltania, és fertőtlenítenie kell a telephelyét.

A 35 éves gyanúsított - az ügyészség megfogalmazásában a járvány miatti vészhelyzetet kihasználva - magát ÁNTSZ-alkalmazottnak adta ki, és március 18-án azzal hívott fel egy siófoki cégvezetőt, hogy azonnal tegyen eleget utasításainak, különben a telephelyeit be fogják záratni.

Telefonon arra utasította a vállalkozót, hogy rendelje meg valamennyi alkalmazottjának a koronavírus elleni vakcinát és a munkavégzés helyén történő fertőtlenítést, amiért 5 millió forintot utaljon át a megadott bankszámlára. A sértett azonban nem tett eleget a gyanús utasításnak, hanem a rendőrséghez fordult.

A koronavírus ellen amúgy nem létezik védőoltás, és a legoptimistább várakozások szerint is legalább másfél év kell a kifejlesztésére.

A gyanúsított amúgy büntetett előéletű, idén februárban több rendbeli lopás miatt 1 év 7 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélték.

Most az ügyészség indítványára előzetes letartóztatásba kerül. (Via Ügyészség)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér