Koronavírusoltásra próbált kicsalni ötmillió forintot egy siófoki nő

bűnügy
2020 március 23., 10:45

Nagyobb kárt okozó csalás kísérlete miatt indított eljárást a Siófoki Járási Ügyészség egy siófoki nő ellen, aki egy vállalkozótól próbált meg kicsalni ötmillió forintot arra hivatkozva, hogy az alkalmazottait be kell oltania, és fertőtlenítenie kell a telephelyét.

A 35 éves gyanúsított - az ügyészség megfogalmazásában a járvány miatti vészhelyzetet kihasználva - magát ÁNTSZ-alkalmazottnak adta ki, és március 18-án azzal hívott fel egy siófoki cégvezetőt, hogy azonnal tegyen eleget utasításainak, különben a telephelyeit be fogják záratni.

Telefonon arra utasította a vállalkozót, hogy rendelje meg valamennyi alkalmazottjának a koronavírus elleni vakcinát és a munkavégzés helyén történő fertőtlenítést, amiért 5 millió forintot utaljon át a megadott bankszámlára. A sértett azonban nem tett eleget a gyanús utasításnak, hanem a rendőrséghez fordult.

A koronavírus ellen amúgy nem létezik védőoltás, és a legoptimistább várakozások szerint is legalább másfél év kell a kifejlesztésére.

A gyanúsított amúgy büntetett előéletű, idén februárban több rendbeli lopás miatt 1 év 7 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélték.

Most az ügyészség indítványára előzetes letartóztatásba kerül. (Via Ügyészség)