Megérkezett az első, orvosi eszközöket szállító gép Kínából

Hétfő hajnalban landolt Budapesten a Wizz Air gépe, amivel a magyar kormány által megrendelt védőfelszereléseket szállították, írja közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium. A közlemény szerint a gép március 20-án indult Budapestről, hogy hat országon át, ötven óra alatt elérjék Sanghajt, ahonnan "csaknem 11 tonnányi egészségügyi segédeszközt" szállítottak haza.

Az ITM külön csak azt emelte ki, hogy a gép fedélzetén 30050 vérőruha és 82000 "orvosi maszk" érkezett. Hogy ez utóbbiak vajon csak műtős maszkok, vagy a fertőzés ellen tényleges védelmet jelentő ffp3-as besorolású védőmaszkok, az a közlemény alapján nem világos.

A minisztérium a közleményében azt írja, hogy "a koronavírus elleni védekezésben a védőfelszerelések fontosak, a kormány pedig mindent megtesz azért, hogy a készletek számát növelni tudja".

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér