Megérkezett az első, orvosi eszközöket szállító gép Kínából

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Hétfő hajnalban landolt Budapesten a Wizz Air gépe, amivel a magyar kormány által megrendelt védőfelszereléseket szállították, írja közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium. A közlemény szerint a gép március 20-án indult Budapestről, hogy hat országon át, ötven óra alatt elérjék Sanghajt, ahonnan "csaknem 11 tonnányi egészségügyi segédeszközt" szállítottak haza.

Az ITM külön csak azt emelte ki, hogy a gép fedélzetén 30050 vérőruha és 82000 "orvosi maszk" érkezett. Hogy ez utóbbiak vajon csak műtős maszkok, vagy a fertőzés ellen tényleges védelmet jelentő ffp3-as besorolású védőmaszkok, az a közlemény alapján nem világos.

A minisztérium a közleményében azt írja, hogy "a koronavírus elleni védekezésben a védőfelszerelések fontosak, a kormány pedig mindent megtesz azért, hogy a készletek számát növelni tudja".

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!