Olaszországban két napja csökken az újabb halottak és a frissen regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma

Az elmúlt 24 órában megint kevesebben, de így is 601-en haltak meg Olaszországban az új típusú koronavírus-járványban, így 6077-re nőtt a Covid-19 betegség eddigi áldozatainak a száma – közölte az olasz polgári védelmi hatóság. A diagnosztizált fertőzöttek száma egy nap alatt szintén csökkent, de így is 3780 új beteget regisztráltak, összesen már 63927-et.

A halottak száma az utóbbi 3 napban folyamatosan csökkent: szombaton 793-an, vasárnap 651-en haltak meg, az elmúlt 24 órában pedig 601-en.

Tovább csökkent az újonnan diagnosztizált betegek száma is, a szombati 4821 és a vasárnapi 3957 után.

A gócpontnak számító Lombardiában az új betegek száma 1555-tel nőtt, az egy nappal korábbi 1991-hez és a szombati 3251-hez képest. A halottak száma 320-szal nőtt, a korábbi 361-hez képest.

Az olasz gyógyszerügynökség (Aifa) bejelentette, hogy keddtől elkezdik a Japánban használt, Avigan névvel forgalmazott influenza-vakcina kísérleti alkalmazását.

A polgári légiforgalmi hatóság (Enac) engedélyezte a személyek mozgását ellenőrző drónok használatát a városok területén. (Corriere, MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér