A francia agrárminiszter az otthon unatkozóknak: menjenek a földekre, segítsék a gazdákat!

"Kétszázezer közvetlen munkahely áll jelenleg rendelkezésre a külföldi munkaerőtől megfosztott mezőgazdaságban, amelyet általában a földeken alkalmaznak," mondta a francia mezőgazdasági miniszter egy tévéinterjúban mikor azt kérte az otthon tétlenkedő emberektől, hogy

menjenek ki a földekre dolgozni, segítség az agráriumot. 

Didier Guillaume hozzátette: elsősorban a munkanélküliekhez, és a kényszerszabadságra küldött dolgozókhoz szól felhívása. A francia mezőgazdaságban több ezer külföldi dolgozik, de a karanténszabályok miatt őket most nem tudják alkalmazni. A miniszter szerint termelni viszont muszáj, hogy el tudják látni a franciákat. Ugyanekkor Bruno Le Maire gazdasági miniszter arra kérte a nagy áruházláncokat, hogy elsődlegesen a francia gazdáktól szerezzék be a termékeiket, a vásárlókat pedig arra buzdította, hogy hazait vegyenek. Most nagy szükség van "gazdasági patriotizmusra," tette hozzá.  (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér