A szlovák miniszterelnök a sárga csillag viseléséhez hasonlította a magyar rendszert, hogy vörös plakáttal jelölik a fertőzésgyanús otthonokat

Szlovákiában nem fognak hasonló intézkedést bevezetni, mint Magyarországon, hogy a hatósági karanténra kötelezett személyek ingatlanát vörös hirdetménnyel jelölik meg, válaszolta egy újságírói kérdésre a szlovák miniszterelnök kedden. Az ÚjSzó beszámolója szerint Igor Matovič kijelentette: 

„Tudják, az az időszak, amikor sárga csillagot kellett hordaniuk az embereknek már rég elmúlt. Nem hiszem, hogy ennek a pánikkeltésnek, vagy figyelemkeltésnek különösebb haszna lenne”

Hozzátette: szerinte fontosabb, hogy a fertőzött, vagy fertőzésgyanús embereket izolálják a társadalomból, míg meg nem gyógyulnak. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér