A WHO szerint az Egyesült Államok lehet a világjárvány új gócpontja

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szóvivője szerint a fertőzések rohamos terjedése miatt nem kizárt, hogy az Egyesült Államok a világjárvány új gócpontjává válik. Az utóbbi 24 órában az új koronavírusos megbetegedések 85 százalékát Európában és az Egyesült Államokban észlelték. Az új fertőzések 40 százaléka az Egyesült Államokban történt, ami a járvány terjedésének "hatalmas gyorsulását" mutatja - emelte ki a szóvivő.

Margaret Harris megjegyezte, hogy világszinten is gyorsnak tartják a fertőzés terjedését, és a világszervezetnél mind a megbetegedések, mind a halálozások globális számának gyors emelkedésére számítanak.

Fotó: Drew Angerer/AFP

Közben Donadl Trump arról beszélt, hogy heteken belül újranyitná az üzleteket, mert szerinte semmilyen bizonyíték sincs rá, hogy a zárlattal haláleseteket lehetne megelőzni. „A gyógymód nem lehet rosszabb, mint maga a betegség” - jegyezte meg az amerikai elnök. Ugyanakkor a szakértők arra figyelmeztettek, hogy ha nem korlátozzák a társas érintkezést, a tömeges megbetegedések az amerikai ellátórendszert is ugyanúgy túlterhelhetik, mint Olaszországban történt. (Reuters/APNews/MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér