Az osztrák kormány napi 15 ezerre emelné a tesztek számát

Sebastian Kurz osztrák kancellár kedden jelentette be, hogy kibővítik az ország tesztkapacitásait. „Sikerülni fog a kapacitásokat napi 10 ezerre bővíteni, és végigvisszük, amint meglesznek az erőforrásaink” - jelentette be Kurz. 

A kancellár szerint a társasági érintkezés csökkentésén túl a legfontosabb cél: „tesztelni, tesztelni, tesztelni”. Ez arról szól, hogy minél hamarabb meglegyenek a kapacitásaik, hogy százezreket teszteljenek. Hozzátette, hogy bár ezek a tesztek nem ugyanolyan minőségűek, mint amiket eddig használtak, de ez az egyetlen lehetőség, hogy ne csak keveseket, hanem százezreket teszteljenek.

Mivel az osztrák kormány azzal számolt, hogy az ápolásból kiesnek a külföldi munkavállalók, ezért civileket mozgósítottak, valamint 100 millió euróval támogatják az ellátást.

Ausztriában eddig 4486 fertőzöttet regisztráltak, a járvány a tartományok közül a legsúlyosabban Tirolt érintette. Az egészségügyi minisztérium eddig 25 halálesetről számolt be. (ORF)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér