Egyetlen nap alatt 514 halottja volt a koronavírusnak Spanyolországban

Nem sikerül lassítani a koronavírus terjedését Spanyolországban: a keddi adatok szerint 24 óra leforgása alatt 514 ember veszítette életét a járvány következtében. Az áldozatok száma a hivatalos adatok szerint így már 2699, míg közel 40 ezer fertőzött van az országban, írja a BBC

A 10. haláleset bejelentése után eltelt napokban közölt esetszámok azt mutatják, Spanyolországban sokkal meredekebben nő a halálos áldozatok száma most, mint Olaszországban. (Az esetszámok az y tengelyen logaritmikus skálán kerültek ábrázolásra, az x tengely az eltelt napok számát jelöli)

A fertőzöttek közül 5400-an egészségügyi dolgozók. Olaszország után egyértelműen Spanyolországban most a legrosszabb a járványhelyzet Európában. Madridban, Katalóniában és Baszkföldön van leginkább jelen a betegség, de országszerte egyre több esetről számolnak be. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér