Fél évnyi letöltendő börtönt kapott egy 65 éves nógrádi férfi, aki seprűvel és karóval verte a feleségét

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Hat hónap börtönbüntetésre ítélt a bíróság egy 65 éves férfit, aki részegen bántalmazta feleségét a Nógrád megyei Mátraszőlősön - tájékoztatta a megyei főügyész kedden az MTI-t.

Bóna Gyula elmondta: a férfi 2019 májusában otthonukban követte el a tettét: előbb szidalmazta, majd az udvaron földre teperte, egy seprűvel ütötte és testszerte megrugdosta a feleségét; később egy karóval kezdte verni, majd egy lapáttal fejen ütötte.

A főügyész közlése szerint az asszony a fején és a kezén szenvedett sérüléseket, de a támadások erejére, a támadáshoz használt eszközökre és a támadott testtájékokra figyelemmel a súlyosabb sérülések elmaradása csak a véletlennek volt köszönhető.

Bóna Gyula hozzátette: a férj korábban is követett már el bűncselekményt felesége sérelmére, akkor azonban „eredményes közvetítői eljárás zajlott közöttük”. Erre is tekintettel a Pásztói Járási Ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta, a Pásztói Járásbíróság pedig hat hónap börtönbüntetésre ítélte a vádlottat. Az ítélet jogerős, azt a vádlott is tudomásul vette.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem