Greta Thunberg önkéntes karanténba vonult, mert szerinte elkaphatta a koronavírust

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Édesapjával együtt karanténba vonult Greta Thunberg, 17 éves klímaaktivista, miután tapasztalni kezdték magukon az új koronavírus-fertőzés enyhe tüneteit. Erről Thunberg maga számolt be a New Scientist tudományos magazinnak

Thunberg azt mondta, apjával Közép-Európából tért vissza Svédországba, vonattal, és a hazaérkezés óta nem hagyta el otthonát, mert nem akar a fertőzés kockázatának kitenni senkit, ha netán elkapta a vírust.

Ha valóban így volt, az valószínűleg soha nem fog bebizonyosodni Thunberg szerint. Svédországban ugyanis az a protokoll, hogy csak a súlyos tüneteket produkáló, és veszélyeztetett csoportba tartozó embereket tesztelik a vírusra.

Thunberg azt is elmondta, fontos, hogy azok is tartsák be a társadalmi távolságtartás (social distancing) szabályait, akik nem produkálják a vírusfertőzés tüneteit. Ugyanis sokan lehetnek, akik tünetmentesen hordozzák a vírust, veszélybe sodorva a környezetükben élőket.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér