Kedden is elhagyta a karanténját, és bement a parlamentbe egy fideszes képviselő

2020 március 24., kedd 19:20

A hétfői ülés után kedden is megjelent az a szegedi fideszes képviselő, aki vasárnap még arról beszélt, hogy önkéntes házi karanténba vonult, mert együtt koszorúzott 15-én egy koronavírusos beteggel. B. Nagy László az ülésnap szavazásain a parlamenti rendszer szerint ott volt és voksolt is, írja a hvg.hu. A képviselőt még az sem bizonytalanította el, hogy a hétfői megjelenését követően a Párbeszéd politikusa, Szabó Tímea jelezte, hogy feljelenti, mert

"százak fertőződhetnek meg, ha egyetlen képviselő is elhagyja a karantént, hogy a Parlamentbe menjen.”

A képviselő hétfőn a Magyar Hang kérdésére azt mondta, hogy a Parlamentben kötelező megjelenni, és a képviselők tartoznak annyi felelősséggel a társadalomnak, hogy fontos döntésekkor részt vegyenek az üléseken.

B. Nagy azok közé tartozik, akik az elmúlt hetekben közvetlen kapcsolatban voltak Rovó Lászlóval, a szegedi egyetem rektorával, akiről kiderült, hogy koronavírusos. Március 15-én még nem lehetett tudni, hogy a rektor beteg, és együtt koszorúzott többek között B. Nagy Lászlóval. 

B. Nagy László vasárnap a szegedma.hu oldalnak nyilatkozott a helyzetről, és azt mondta, hogy családjával önkéntes karanténba vonult, és mindannyian jól vannak. A karantént viszont csak hétfőig tartotta, mert ahogy a fenti fotón látszik, bement a parlamentbe. Igaz, felvett egy maszkot, és nem is ült közel senkihez.