Koronavírusban halt meg Manu Dibango

Fotó: SIA KAMBOU/AFP

Manu Dibango, a legendás afrojazz-szaxofonos kedden halt meg, 86 évesen, halálát a koronavírus okozta. A kameruni születésű, de régóta Franciaországban élő zenész egy párizsi kórházban halt meg. 

Halálhírét a Facebook-oldalán elhelyezett közleményben erősített meg a kiadója. Dibango az afrojazz egyik korai zsenije volt, dalaiban többek között a tradicionális kameruni zenét vegyítette a funk elemeivel. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér