Meghalt az olasz pap, aki átengedte a lélegeztetőgépet egy fiatalabb betegnek

Meghalt a lombardiai Casnigo plébánosa, aki önzetlenül lemondott a lélegeztetőgépről egy fiatalabb beteg javára, írja a BBC. A 72 éves Giuseppe Berardellinek, aki egyéb betegségekkel is küzdött, kifejezetten veszélyeztetett volt, a helyi hívők vásároltak neki lélegeztetőgépet. A papot Bergamo Lovere kórházában ápolták, mikor megtudta, hogy egy fiatalabb beteg súlyos légzési nehézségekkel küzd, 

és felajánlotta, hogy átengedi neki a gépet. 

A pap nem sokkal később életét vesztette. A BBC szerint eddig legalább ötven pap vesztette életét a koronavírus-járványban. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér