Németország koronavírusos betegeket vett át Olaszországból

Keddre virradóra megérkeztek a szászországi Lipcsébe azok a koronavírusos betegek Olaszországból, akiknek a kezelését Németországban folytatják. A reptéren két mentőautó várakozott, hogy kórházba szállítsák őket.

Koronavírusos betegek érkeznek Olaszországból LipcsébeFotó: PETER ENDIG/dpa Picture-Alliance/AFP

Szászország miniszterelnöke, Michael Kretschmer hétfőn jelentette be, hogy betegeket vesznek át Olaszországból, amivel egyrészt teljesítik az olasz kormány kérését, másrészt a német orvosok tapasztalatokat szerezhetnek a vírus kezeléséről. Kretschmer kezdetben még hat betegről beszélt, de estére már nyolc emberről volt szó, akiket több klinika között osztottak szét. 

Szászország tartományban hétfőig 865 koronavírusos esetet regisztráltak, a legtöbben Drezdában, Zwickauban és Lipcsében fertőződtek meg. A halálos áldozatok száma három. (Süddeutsche Zeitung

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér