Rig Lajos: Orbán 133 bátor emberéből egy jelentkezett önkéntesnek

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

"Orbán Viktor tegnap azt mondta, hogy neki 133 bátor emberre van szüksége. A bátorral egyet tudok érteni, de a számszakisággal nem. Az önök frakciójában egyetlen bátor ember van," jelentette ki a Jobbik képviselője a Parlamentben kedden. Rig Lajos hozzátette: 

"egy ember van, aki bátornak nevezhető. Azt úgy hívják, hogy Dr. Zombor Gábor, aki önkéntesnek jelentkezett most a háborús helyzetre."

Majd bejelentette, hogy ez az utolsó felszólása a járvány idején, maga is önkéntesnek jelentkezett, nem sokkal korábban kapta meg a visszaigazolást, hogy hamarosan a mentőknél kezdhet.

A képviselő eredeti szakmája ápoló, korábban aneszteziológus szakasszisztensként dolgozott. A parlamenti vita után Facebook-oldalán azt írta, hogy

"nem véletlenül jelentkeztem önkéntes munkavégzésre a mentőszolgálathoz, vagy bármelyik kórházba. Úgy éreztem, sokkal többet tudok tenni a nemzetért, minthogy egy képviselő legyek a 199 másik közül. A duma, a gyűlölködés, a facebook-karate nem véd meg senkit a vírustól. Ahogy a parlamenti színjátékok sem."

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér