Rig Lajos: Orbán 133 bátor emberéből egy jelentkezett önkéntesnek

POLITIKA
2020 március 24., 20:05

"Orbán Viktor tegnap azt mondta, hogy neki 133 bátor emberre van szüksége. A bátorral egyet tudok érteni, de a számszakisággal nem. Az önök frakciójában egyetlen bátor ember van," jelentette ki a Jobbik képviselője a Parlamentben kedden. Rig Lajos hozzátette: 

"egy ember van, aki bátornak nevezhető. Azt úgy hívják, hogy Dr. Zombor Gábor, aki önkéntesnek jelentkezett most a háborús helyzetre."

Majd bejelentette, hogy ez az utolsó felszólása a járvány idején, maga is önkéntesnek jelentkezett, nem sokkal korábban kapta meg a visszaigazolást, hogy hamarosan a mentőknél kezdhet.

link Forrás

A képviselő eredeti szakmája ápoló, korábban aneszteziológus szakasszisztensként dolgozott. A parlamenti vita után Facebook-oldalán azt írta, hogy

"nem véletlenül jelentkeztem önkéntes munkavégzésre a mentőszolgálathoz, vagy bármelyik kórházba. Úgy éreztem, sokkal többet tudok tenni a nemzetért, minthogy egy képviselő legyek a 199 másik közül. A duma, a gyűlölködés, a facebook-karate nem véd meg senkit a vírustól. Ahogy a parlamenti színjátékok sem."