Texas alkormányzója szerint sok olyan nagyszülő van, aki fel is áldozná magát, csak hogy megmentsék a gazdaságot az unokák számára

külföld
2020 március 24., 09:45

Dan Patrick texasi republikánus alkormányzó hétfő este a Fox News műsorának vendége volt, és ott beszélt arról, hogy sok nagyszülő hajlandó lenne akár meg is halni azért, hogy megmentsék a gazdaságot az unokáik számára, írja az Axios

Patrick elmondása szerint őt még eddig senki nem kereste meg azzal a kérdéssel, hogy mint egy idős állampolgár, vállalná-e az életben maradásának kockáztatását, cserébe azért, hogy megőrizzék azt az Amerikát a gyerekeik és unokáik számára, melyet mindannyian annyira szeretnek. És ha ez lenne az ára ennek, akkor ő benne lenne, tette hozzá.

link Forrás

Az alkormányzó szerint sok nagyszülő van az országban, aki hasonlóan gondolkodik: neki is hat unokája van, és csak ők azok, akikkel foglalkozni akar. És persze, szeretné túlélni ezt a helyzetet, de közben nem akarja, hogy az egész országot feláldozzák most. Szerinte több százan keresték meg ezzel csak az elmúlt hetekben, hogy egyszerűen nem állíthatják le a teljes gazdaságot ennyi időre. 

photo_camera Fotó: Loren Elliott/AFP

Patrick megjegyzése kevéssel azután hangzott el, hogy Donald Trump amerikai elnök jelezte, hamarosan lazíthatnak a távolságtartási és egyéb korlátozó szabályokon, és elkezdhetik újraindítani a gazdaság számos szektorát. Mint az Axios megjegyezte, a felvetéssel kapcsolatban számos egészségügyi szakértő erőteljes nemtetszését fejezte ki, és szerintük a korlátozások fenntartására van szükség.