Texas alkormányzója szerint sok olyan nagyszülő van, aki fel is áldozná magát, csak hogy megmentsék a gazdaságot az unokák számára

Dan Patrick texasi republikánus alkormányzó hétfő este a Fox News műsorának vendége volt, és ott beszélt arról, hogy sok nagyszülő hajlandó lenne akár meg is halni azért, hogy megmentsék a gazdaságot az unokáik számára, írja az Axios

Patrick elmondása szerint őt még eddig senki nem kereste meg azzal a kérdéssel, hogy mint egy idős állampolgár, vállalná-e az életben maradásának kockáztatását, cserébe azért, hogy megőrizzék azt az Amerikát a gyerekeik és unokáik számára, melyet mindannyian annyira szeretnek. És ha ez lenne az ára ennek, akkor ő benne lenne, tette hozzá.

Az alkormányzó szerint sok nagyszülő van az országban, aki hasonlóan gondolkodik: neki is hat unokája van, és csak ők azok, akikkel foglalkozni akar. És persze, szeretné túlélni ezt a helyzetet, de közben nem akarja, hogy az egész országot feláldozzák most. Szerinte több százan keresték meg ezzel csak az elmúlt hetekben, hogy egyszerűen nem állíthatják le a teljes gazdaságot ennyi időre. 

Fotó: Loren Elliott/AFP

Patrick megjegyzése kevéssel azután hangzott el, hogy Donald Trump amerikai elnök jelezte, hamarosan lazíthatnak a távolságtartási és egyéb korlátozó szabályokon, és elkezdhetik újraindítani a gazdaság számos szektorát. Mint az Axios megjegyezte, a felvetéssel kapcsolatban számos egészségügyi szakértő erőteljes nemtetszését fejezte ki, és szerintük a korlátozások fenntartására van szükség. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér