Chatszobákba csábítottak szexvideózni kiskorú lányokat, a nézőktől pedig pénzt szedtek be

Megvádoltak egy dél-koreai férfit egy olyan csoport vezetésével, ahol lányokat zsaroltak bele abba, hogy belemenjek szexuális jellegű videóchatbe, hogy aztán azokat fizetős chatszobákban osszá meg, írja a BBC

A 24 éves Cho Ju-bin nyolc chatszobát hozott létre „nth-rooms" néven, ahol lányokkal lehetett videóchatelni. A belépésért 200-tól 1200 dollárig fizettek a kuncsaftok. A szobákban 3-4 olyan lányt lehetett megnézni videón, akiket a szoba operátorai belezsaroltak a helyzetbe. Az operátorok azzal csábították be a lányokat a beszélgetésbe, hogy modellmunkát akarnak nekik ajánlani. Ezután a Telegram alkalmazásba terelték át a beszélgetést, ahol az operátor felvette a lányok személyes adatait, amivel később zsarolta őket. 

A chatszobákat legalább 10 000 ember használta. A csoport 74 embert kényszerített bele szexvideókba, köztük 16 kiskorú lányt.Az egyik iskoláskorú lány azt nyilatkozta, hogy éppen munkát keresett az interneten, amikor beléjük botlott. Pénzt és egy telefont ígértek neki fizetségül, de ehhez küldenie kellett egy képet magáról, amit aztán videó követett.

Az áldozat szerint összesen legalább 40 videó volt a chatszobában.

„Már megvolt neki az arcom, a hangom és a személyes adataim. Attól féltem, hogy ha kilépek, akkor megfenyeget” - magyarázta az áldozat.

Szokatlan módon az elkövetőt azért nevezte meg a rendőrség, mert négymillió ember írt alá petíciót, hogy tudni akarják, ki az elkövető.

„Bocsánatot kérek azoktól, akiket megbántottam. Köszönöm, hogy megállították azt az ördögi életet, amit nem lehetett megállítani” - mondta a férfi.  Viszont a riportereknek arra a kérdésére nem válaszolt, hogy elkövette-e a vádakat.  

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér